Jaarexcursie BKZ naar Rotterdam en Maasvlakte

Vrijdag 22 september j.l. was het na 3 jaar weer zo ver: de jaarlijkse uitstap stond op het programma. Om stipt 9u00 vertrokken de twee touringcars naar Rotterdam. Met een kopje koffie / thee en een heerlijk worstenbroodje was de reis snel gemaakt.

Onze eerste stop was de S.S. Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn. Onder leiding van een aantal enthousiaste gidsen werden we teruggevoerd naar de jaren ’50 met alle mooie verhalen van toen!

De lunch werd genuttigd op de Maasvlakte, waarna Ronald Schoonrok (een in Zundert woonachtige Rotterdammer) ons meenam in zijn droom: de ontwikkeling van een duurzame, elektrische éénpersoons auto, genaamd Yksi.

Het middagprogramma werd vervolgd door een regenachtige rondvaart op Maasvlakte 2. Een indrukwekkende tour langs ’s werelds grootste schepen onder begeleiding van een enthousiaste gids. De grote getallen waar we ons maar moeilijk iets bij konden voorstellen, vlogen door het schip…

Om na de files weer richting Zundert te kunnen rijden, hadden we onze laatste stop aan het Oostvoornse meer. Met heerlijke kleine gerechtjes en een klein glaasje werd deze mooie dag in regio Rotterdam afgesloten.

Scroll naar top