Roefelavond 2023 BKZ

Woensdag 18 oktober j.l. was het weer tijd voor de Roefelavond van BKZ. Ditmaal bij een drietal bedrijven-organisaties aan de Hofdreef/Molenzicht die bereid waren hun deuren te openen om ons te ontvangen. De samenkomst en aftrap vond plaats in de Brandweerkazerne. In de ruimte waar normaliter de voertuigen paraat staan om uit te rukken werden we van harte welkom geheten door Roy Verdaesdonck, de brandweerman die binnenkort het commando van de Brandweerpost in Zundert gaat overnemen. Na de introductie werd het gezelschap gesplitst in drie groepen; een groep ging naar BergamoHavando, een groep naar Ned.Personeel en de derde groep bleef bij de Brandweer.

BergamoHavando vierde 2 dagen eerder haar 30-jarig bestaan als bedrijf. Vorig jaar is het bedrijf naar hun prachtig nieuwe pand op bedrijventerrein Molenzicht verhuisd. Alle reden dus voor de eigenaren Henri van Doremalen en Edwin van de Broek om met trots ons rond te leiden. Het bedrijf heeft in die afgelopen 30 jaar een metamorfose doorgemaakt van een traditionele leverancier van drukwerk, reclamematerieel en dergelijke  naar een bedrijf wat volledig is overgeschakeld naar moderne digitale apparatuur om hun klanten van dienst te zijn.
Dat bij het hele team ‘hart voor het vak’ in de genen zit, bleek wel uit het feit dat zij met het volledige team aanwezig waren om hun bedrijf en hun werk te tonen.

Ook bij Ned-Personeel is er de afgelopen jaren enorm aan de weg getimmerd. In het ‘Ned-Cafe’ werden we door eigenaar John Elst en algemeen directeur Collin Regter deelgenoot gemaakt van de visie, ambitie en ontwikkeling van deze brede dienstverlener van heel veel diensten die te maken hebben met personeel uiteraard. De gerealiseerde groei in de afgelopen jaren is indrukwekkend te noemen evenals het aantal mensen waarbij Ned-Personeel een rol speelt in bemiddeling, detachering en nog veel meer. Uiteraard ook hier een uitgebreide rondleiding gehad door hun kantoorruimten waaruit blijkt dat er zeker ook aandacht is voor een fijne werkomgeving voor de eigen mensen op het kantoor.

En tenslotte weer terug naar de Brandweerkazerne waar verschillende voertuigen met uitrusting geshowd werden met een enthousiaste toelichting van de bemanning. Een groot deel van het vrijwillige brandweerkorps Zundert was deze avond aanwezig om de leden van BKZ te tonen wat het inhoudt om onderdeel te zijn van de brandweer. Wat er in gang gezet wordt wanneer er een oproep komt, de taak- en rolverdeling van de opgeroepen brandweerlieden, de plaats in het voertuig wat uitrukt en ook de taak die aan die plaats gekoppeld is, waren onderwerpen die uitgebreid werden toegelicht. We mochten veel verhalen en ervaringen horen over situaties die soms een lach teweeg brachten, maar zeker ook verhalen van hele trieste gebeurtenissen die ook voor de mensen van het korps veel impact hadden en mentaal ook echt pittig zijn. En juist dan is het belangrijk dat alle leden van het brandweerkorps eenzelfde passie en broederschap delen om met elkaar die ervaringen te delen. Wat minder serieus was daarna misschien nog wel de kans die gegeven werd om zelf met een dikke brandweerslang te mogen spuiten en te ervaren hoeveel druk zo’n waterstraal heeft.

Uiteindelijk kwam iedereen weer bijeen in de Brandweerkazerne voor een gezellige naborrel inclusief hapjes waarbij de brandweerlieden wederom lieten zien zich prima in te kunnen zetten voor het goede doel.

Samengevat: een hele mooie geslaagde avond. Met veel dank aan Brandweer Zundert, Ned-Personeel en BergamoHavando.

Scroll naar top