Een groene roefelavond voor de Bedrijvenkring Zundert

Op donderdag 11 april hebben de leden van de Bedrijvenkring Zundert een groen Kijkje in de Keuken beleefd in de omgeving van De Gaard.

Zo’n 75 Zundertse ondernemers werden zeer warm welkom geheten door Frank en Marina Roelands van Roelands Boomkwekerijen in hun gloednieuwe onderkomen.  Voorzien van alle moderne gemakken, van werkruimte voor noodzakelijke reparaties aan machines, tot moderne bar op de bovenverdieping en van natte ruimte tot kantine en kantoorruimte, aan alles was gedacht om ervoor te zorgen dat de volgende generatie ook door kan “kweken”.

Ook bij Gijs en Sophie van Dongen van Nature’s Gold Production werden we enthousiast onthaald. Zij zorgen er met hun passie en bevlogenheid voor dat dagelijks 18 ton witlof over de Meirseweg naar alle hoeken van de wereld rijdt. Van knol tot witlof in 3 weken tijd, door moderne technieken, steeds maar innoveren om de kwaliteit van het product te optimaliseren en om te kunnen blijven voldoen aan de vraag. Een indrukwekkende wereld die schuilgaat achter een gebouw waar je bijna dagelijks langsrijdt, maar geen idee van hebt wat er achter schuilt.

Een bedrijf van een heel ander karakter is Special Plant Zundert van Johan Jansen, dat er voor zorgt dat Zundert een heuse theeplantage rijk is. Naast de bijzondere planten die dit bedrijf teelt en de productie van een eigen productlijn, is Johan er in geslaagd om de theeplant naar Nederland te halen en geschikt te maken voor thuis-consumptie onder zij label “Tea by me”. Uniek in Nederland. Met zijn lef en visie zorgt Johan ervoor dat zijn bedrijf met grote regelmaat in de spotlights staat.

Het was met recht een mooie bijeenkomst die 1 ding duidelijk maakt: we mogen best eens vaker stilstaan bij het feit dat in Zundert prachtige en unieke bedrijven zijn gevestigd waar we trots op mogen zijn.

De volgende bijeenkomst staat gepland voor 20 juni. Onze zomerbarbecue houden we dit jaar bij De Moerse Bossen.

Scroll naar top