28-09-2018 Jaarexcursie Vencomatic-Jumbo-CHV Noordkade

Op vrijdag 28 september stond de jaarexcursie op het programma. Een gevarieerd en vol programma. Om 8.30 verzamelen bij Proeftijd bij Will&Co voor de koffie en wat lekkers. Iedereen had er zin zodat de 2 bussen mooi op tijd konden vertrekken naar het eerste bedrijf Vencomatic Group in Eersel. De oprichter van dit prachtige bedrijf, Cor van de Ven, stond ons als gastheer zelf op te wachten. We werden gastvrij ontvangen in de Venco Campus, het indrukwekkende energieneutrale hoofdkantoor in de vorm van een enorm ei. Een magnifiek familiebedrijf waar innovatie de boventoon voert. Na een presentatie door Cor van de Ven in het auditorium werden we door enthousiaste vertellers rondgeleid door het hele pand, inclusief het enorme dak vol met zonnepanelen. De tijd ging snel voorbij en het was haasten om tijdig aan de prima lunch te gaan bij Landgoed De Biestheuvel, waarna de bus koers vatte naar Veghel.

In Veghel op het hoofdkantoor van Jumbo Food aangekomen kon de groep plaatsnemen in de ruimte waar Jumbo nieuwe medewerkers en supermarktmanagers brieft. Ook hier werden we welkom geheten door CEO Frits van Eerd zelf, die ons vervolgens in een uur tijd het verhaal van het ontstaan en de expansie van de Jumboformule vertelde. En dat op een zeer vermakelijke en Brabants toegankelijke manier. Na zijn heerlijke verhaal kreeg Frits nog de vraag waarom er in Zundert geen Jumbo was gevestigd? Was nog beetje onduidelijk waarom. Om er voor te zorgen dat in ieder geval Zundert bij Jumbo niet vergeten wordt ontving de gastheer een toepasselijk pakket Zundert bier met glazen als dank voor de gastvrije ontvangst.

Direct daarop met de bussen naar het DC van Jumbo op 1,5 km afstand van het hoofdkantoor. Ook hier volgde een rondleiding door het hele pand zodat we allen een indruk kregen van de dagelijkse hectiek in zo een supermarkt DC. En die is niet gering.
Logisch dat de leden na al die indrukken toe waren aan het traditionele borrelmoment. Hiervoor was eveneens een hele gave locatie gevonden in de vorm van de bar en het terras van CHV Noordkade. Bij uitstek een voorbeeld van industrieel erfgoed wat een andere, leisure, bestemming heeft gekregen maar tegelijkertijd zijn oud-industriële uitstraling heeft behouden. Gezien het mooie najaarsweer was het terras snel en goed gevuld. De tijd vloog voorbij en daarmee hoog tijd om weer richting het Zundertse te gaan voor het buffet en het naborrelen bij Proeftijd. Will & Co had een heerlijk en gevarieerd buffet gereed. De sfeer was, net als de hele dag al, uitermate goed. Gezelligheid kent geen tijd, maar na deze drukke dag werd rond middernacht de avond wel afgesloten. Al met al een intensieve, maar ook leerzame en heel gezellige dag.

Rest nog te vermelden dat de bezoeken bij Vencomatic en Jumbo Food met de zeker niet vanzelfsprekende ontvangst door de CEO’s van die bedrijven tot stand is gekomen door de contacten van resp. Bram Godrie van Tereco Hekwerken en John Elst van Ned. Personeel.
Heren, hartelijk dank voor jullie bemiddeling in deze.

Scroll naar top