2017 – Geslaagde eindejaarsbijeenkomst met Paul Smit

Zo’n 75 BKZ-leden waren op 8 november jongstleden aanwezig in “Bij ons in Zundert” om de presentatie  van Paul Smit bij te wonen.

En ze werden zeker niet teleurgesteld.

In een wervelende presentatie vol leuke, grappige maar vooral confronterende voorbeelden, werd ons door Paul Smit heel snel duidelijk gemaakt dat 99% van wat je doet onder invloed van je onbewuste brein gebeurd.

In een spits-second maak je een beslissing: welke persoon zou je aannemen, gaat de trein nu voor of achteruit? Pas nadat je je bewust wordt van het feit dat er nog meer mogelijkheden zijn, ga je bewust een beslissing nemen.

Ook wist Paul Smit haarfijn duidelijk te maken waarom “hutjes op de hei” met het management niet werken bij verandermanagement als de medewerkers er niet bij betrokken worden en als – eenmaal terug op de werkvloer – alles toch lekker blijft zoals het is. Mensen laten hun confortzone niet makelijk los. Het “reptielenbrein” voert toch vaak de boventoon.

Met een combinatie van humor, “mindfuck” (een doorgesneden Justin Bieber) en leuke filmpjes zette Paul Smit de toon van een hele leuke en inspirerende avond met een heldere boodschap: niet alles is wat het lijkt in eerste instantie. Ben je bewust van je onbewuste brein.

Scroll naar top